top of page
  • Writer's pictureKirsi Rotsten

Valinte 4420 -pallovalaisimet

Päivän löytönä on kaksi kotimaista Valinte 4420 -pallovalaisinta! Valaisimet löytyivät Klaukkalasta Elegantik -antiikkiliikkeestä.


Kotimaisten suunnittelijoiden töitä on aina mukava ostaa! Suomalaisten valaisinsuunnittelijoiden historia on erityisen kunniakas, sillä monista suomalaisista valaisinsuunnittelijoiden töistä on tullut kansainvälisesti tunnettuja. Näitä merkkiteoksia ovat Alvar Aallon Mehiläispesä ja Artek A810, Yki Nummen Lokki ja monet Paavo Tyneliin messinkiset valaisimet. Teollinen valaisimien valmistus oli muutamien yritysten käsissä: Taito (Paavo Tynell jo vuonna 1918 perustama alan pioneeri), Orno, Sarvis, Artek, Itsu, Idman, Valaistustyö, Valinte, Aris ja Lival.


Kuuluisimmat kotimaiset pallonmuotoiset valaisimet ovat Ornon valmistamia. Valinte on myynyt tänään ostamiamme Valinte 4420 -pallovalaisimia myös Lampukas -nimen alla.


Päivän ostoket jo aiemmin kotiin hankittujen valkoruskeiden samanlaisten Valinte-valaisimien seurassa.


Tänään hankkimamme valaisimet kaipasivat hieman käsityötä: molempiin valaisimiin piti kytkeä uusi pistotulppa. Vuosikymmenten ajanpatina sai kyytiä tolurätin voimalla.


Päivän ostos jo uudessa roolissaan kasvivalaisimena!


453 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page