top of page
  • Writer's pictureKirsi Rotsten

Leikkelesiivutin

Tämä Itä-Saksassa valmistettu leikkelesiivutin on ollut viime päivinä ahkerassa käytössä, joten siksi se ansaitsee oman postauksen!


Laite edestä


Laite takaa


Laite on täysin käsivoimin toimiva ja säätövipu vain säätää terän asentoa. Koska säätövivusta täytyy pitää koko ajan kiinni (ettei terä karkaisi), samalla kuin syöttää lihaa ja kääntää kampea, lihan leikkaamiseen tarvitaan aina kaksi henkilöä.


Terän leimat: ruostumatonta terästä


Laite on valmistettu Itä-Saksassa pienessä (alta tuhannen asukkaan) Morgenröthe-Rautenkranzin kylässä, Vogtlandkreisin alueella, lähellä nykyistä Tsekin (silloisen Tsekkoslovakian) rajaa.


Kylä on edelleen kuuluisa siitä, että sieltä on lähtöisin Saksan ensimmäinen kosmonautti Sigmund Werner Paul Jähl (1937-2019). Hän lensi Soyus 29 -aluksella 124 kertaa maapallon ympäri viettäen kaiken kaikkiaan avaruudessa 7 päivää ja 20 tuntia (vuonna 1978, osana Neuvostoliiton Interkosmos -avaruusohjelmaa).


Logon yritys HKG viittaa todennäköisesti Hochtemperatur-Kernkraftwerk G.m.b.H. -yritykseen, joka on sittemmin valmistanut ydinvoimaloita!


Netistä löytyi samaa tuotetta myös KYM-tuotenimellä.


#itäsaksalaistalaatua #leikkelesiivutin

23 views0 comments
bottom of page